brouwselGeen categorie

Monk Johnny 015

Geplaatst

johnny

Monk Johnny is ons eerste bier in een reeks van Monk bieren. Monk bieren hebben een hoog alcohol percentage en lijken gebrouwen zoals enkel paters dan kunnen, of is het konden. Monk Johnny is geïnspireerd op het bier dat tot voor kort het beste bier van de wereld was. Ga zitten en geniet van deze zwarte met Candico suiker vergiste goddelijke drank.

Naam Monk Johnny
ABV 9,7%
IBU bitterheid 48
EBC kleur 80
Mout Palemout 7
Andere Candico kandijsuiker
Bitter Hop Northern Brewer
Aroma Hop Hallertau Hersbrücker, Styrian Goldings
Gist Westmalle
Brouwdatum 4/8/15
Botteldatum 25/8/15
Hoeveelheid 160 liter
Begin/Eind SG 1084/1015
Batchnummer 015

Mout

echtmout
Monk Johnny is gebrouwen met een palemout 7 en een stevige hoeveelheid Candico kandij suiker. Deze suiker uit Antwerpen heeft wereldfaam, de suikers worden vergist tot alcohol maar een deel van de smaak blijft aanwezig in het bier.

Hop

echthop
Northern Brewer gebruikt als bitterhop. Wordt in donkere bieren gebruikt, De hopbellen zijn van nature wat bruiner.

Hallert Hersbrücker gebruikt als aromahop. Mild tot redelijk sterk aroma, aangenaam hoppig en kruidig.

Styrian Golding gebruikt als aromahop. Delicaat, iets pikant en grasachtig/bloemig. Zeer populair vanwege karakteristieke aroma.

Gist

echtgist
Voor onze Monk zijn we langs de paters gegaan om het echte gist te bekomen.

Het gist heeft een droog, rijk esterig en fenolig profiel / moutig palet.

Brouwproces

echtbrouw
Dit bier is gemaisched in 2 temperatuur stappen. Daarna is het bier met de hoppen gekookt voor 70 minuten. Na een vergisting van 3 weken werd het bier gebotteld met toevoeging van extra suiker voor hergisting op de fles. Na 3 weken is het bier klaar om te drinken.

Wat vind jij van dit bier?

We houden rekening met alle opmerkingen en verbeteren zo onze recepten brouwsel per brouwsel.

    Zou u dit bier aanbevelen bij vrienden?

    0 zeker niet12345 neutraal678910 absoluut

    Opmerkingen

    Uw naam

    Uw email

    Abonneren op onze email nieuwsbrief?

    Check-in op Untappd:

    untappd