Klik hier voor live beelden.               Bekijk hier de temperaturen van de gistvaten.

 

Onze brouwerij is gebouwd in een bureelcontainer van 3 op 6 meter.

IMG_6911

Aan de ene zijde bevindt zich de brouwzaal van 3 x 3 meter, aan de andere kant de opslagruimte met grondstoffen en geproduceerde producten.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 11.42.04

IMG_6881

Al onze bieren worden ambachtelijk gebrouwen.

Storten van de geschrote mout in de maischketel.

echtbrouw

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.25.39

Maischketel met automatisch roerwerk.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.24.11

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.26.00

Wort in de maischketel.

maisch

Spoelen van het draf en overpompen naar kookketel.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.36.18

koen

Wort in de kookketel.

IMG_7156

Rollende kook.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.34.27

Hop afwegen.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.34.10

Hop kookt mee in de kookketel.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.34.41

Korrelgist afwegen.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.35.07

Densiteit meten met refractometer.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.35.37

We gebruiken 2 gistvaten van 200 liter en 1 gistvat van 550 liter.

IMG_7025

vat550

Temperatuur van de verschillende gistvaten wordt gemonitord met ingebouwde temperatuur sensor.

echtgist

Temperaturen worden online opgevolgd en bijgeregeld met een airconditioning die de ruimte op 20 graden houdt.

Schermafbeelding 2015-12-06 om 11.55.45

Hoppen en gisten worden bewaard in de koelkast.

IMG_6886

Meten van de densiteit van het wort met een hydrometer.

IMG_7020

Omdat we nagisten op fles wordt de drukvorming opgevolgd met een speciale flesdrukmeter.

IMG_6959

De flesjes worden manueel afgevuld.

IMG_6932

Schermafbeelding 2015-12-06 om 13.24.27

IMG_7149

Etiketten worden gekleefd met een zelfgebouwd etiketteertoestel.

IMG_7151

IMG_6632

Onze bieren worden verpakt in dozen per 12 flesjes of in vaten van 20 liter.

IMG_6629

keykeg

8vaten

Op onze etiketten staat naast de verplichte zaken ook de ingrediënten en bitterheid (IBU).

Voor elk bier hebben we een webpagina met recept en geven we de mogelijk om feedback te geven.

Zo worden de bieren verder ontwikkeld samen met jouw.

doubleipa

IMG_6820

23115679966_bf5ef23d15_k