bier

Hip Hop Porter

porter

Porter is een bierstijl ontwikkeld in de achttiende eeuw in Londen. Het is een bruin bier dat werd gebrouwen voor de werkman waaronder de dragers of porters. Porter is minder sterk dan Stout maar behoord tot dezelfde familie.

Onze Porter is naar Engelse stijl met Fuggles hop.

Recept

Naam Hip Hop Porter
ABV 5,0%
IBU bitterheid 30
EBC kleur 48
Mout Munich mout, pils mout, Chocolade mout
Bitter Hop Fuggles
Aroma Hop Fuggles
GistS-04  korrel
Begin/Eind SG 1044/1009

Mout

echtmout
Hip hop is gebrouwen met Munich mout en pils mout, maar ook een kleine hoeveelheid chocolade mout. Onze mouten worden aangekocht bij Dingemans in Stabroeck.

Hop

echthop
Fuggles hop. Deze hopvariëteit is een “aromahop”, bij het bierbrouwen voornamelijk gebruik voor zijn aromatisch eigenschappen. Deze Engelse variëteit zou al in het wild gegroeid hebben in een hoptuin in Horsmonden in Kent in 1861. Richard Fuggle uit het nabijgelegen Brenchley introduceerde deze soort (naar hem vernoemd) al in 1875.

Gist

echtgist
Fermentis S-04 korrel is een neutraal gist met zeer goede sedimentatie. Hip hop is hergist op de fles, we kiezen voor een gist met goede sedimentatie zodat het gist mooi op de bodem van het flesje blijft.

Brouwproces

echtbrouw
Dit bier is gemaisched in 2 verschillende temperatuur stappen. Daarna is het bier met de hoppen gekookt voor 90 minuten. Na een vergisting van 3 weken werd het bier gebotteld met toevoeging van extra suiker voor hergisting op de fles. Na 3 weken is het bier klaar om te drinken.

Wat vind jij van dit bier?

We houden rekening met alle opmerkingen en verbeteren zo onze recepten brouwsel per brouwsel

  Zou u dit bier aanbevelen bij vrienden?

  0 zeker niet12345 neutraal678910 absoluut

  Opmerkingen

  Uw naam

  Uw email

  Abonneren op onze email nieuwsbrief?

  Check-in op Untappd:

  untappd