brouwsel

Hip Hop Blond 007

blond

Hip Hop Blond is een vlot drinkbaar bier gemaakt met een minimale hoeveelheid mout om de hop tot zijn volle recht te laten komen. Door de toevoeging van 2 hopsoorten bij het brouwen en extra dry-hopping heeft het een intense hop smaak. Bitter bij de start daarna een heerlijk pallet van citroen en pompelmoes. Om van de volle hop smaakt te genieten is het bier op zijn best de eerste maanden.

Naam Hip Hop Blond
ABV 6,0%
IBU bitterheid 33
EBC kleur 7
Mout Pilsmout 3, Tarwemout
Hop Fuggles, Cascade
Gist S-04 korrel
Brouwdatum 25/5/15
Botteldatum 20/06/15
Hoeveelheid 155 liter
Begin/Eind SG 1053/1010
Batchnummer 007

Mout

echtmout
Hip hop is gebrouwen met een eenvoudig moutstort dat hoofdzakelijk uit pilsmout bestaat. Om een zeer lichte kleur te bekomen is ook een kleine hoeveelheid tarwemout en kristalsuiker toegevoegd. Onze mouten worden aangekocht bij Dingemans in Stabroeck.

Hop

echthop
Cascade is Amerika┬┤s meest populaire aromahop. Heeft een kenmerkend citrus- tot grapefruitkarakter. Fuggles is mild en aangenaam, gronderig, fruitig. Typisch Engelse hopsmaak. Geeft bier een rond en vol karakter.

Gist

echtgist
Fermentis S-04 korrel is een neutraal gist met zeer goede sedimentatie. Hip hop is hergist op de fles, we kiezen voor een gist met goede sedimentatie zodat het gist mooi op de bodem van het flesje blijft.

Brouwproces

echtbrouw
Dit bier is gemaisched in 3 verschillende temperatuur stappen. Daarna is het bier met de hoppen gekookt voor 90 minuten. Na een vergisting van 3 weken werd het bier gebotteld met toevoeging van extra suiker voor hergisting op de fles. Na 3 weken hergisten is het bier klaar om te drinken.

Wat vind jij van dit bier?

We houden rekening met alle opmerkingen en verbeteren zo onze recepten brouwsel per brouwsel.

  Zou u dit bier aanbevelen bij vrienden?

  0 zeker niet12345 neutraal678910 absoluut

  Opmerkingen

  Uw naam

  Uw email

  Abonneren op onze email nieuwsbrief?

  Check-in op Untappd:

  untappd

  Een gedachte over “Hip Hop Blond 007

  Reacties zijn gesloten.